Ondersteuning voor Roger™ ontvangers

Veelgestelde vragen

Roger EasyPen Family
Roger ontvanger

RogerDirect en Roger installatie

V: Wat is RogerDirect?

A: RogerDirect is een functie van het Phonak Marvel hoortoestel. RogerDirect is een unieke technologie van Phonak waarmee Roger microfoons direct naar de hoortoestellen kunnen streamen.  Na een eenvoudige installatie van de ontvangstfunctie kunnen cliënten profiteren van de bewezen prestaties van Roger, in lawaai en op afstand, zonder dat hiervoor een externe ontvanger gebruikt hoeft te worden.

V: Wat is Roger installatie?

A:  De Roger installatie is de procedure waarbij de Roger ontvanger op een Marvel hoortoestel wordt geïnstalleerd.

V: Hoe kan een Roger ontvanger op een Marvel hoortoestel worden geïnstalleerd?

A:  Installatie van een Roger ontvanger op een Marvel hoortoestellen kan worden uitgevoerd met:

- de Roger X en de Roger Installer of
- een van de Roger iN microfoons (niet in NL beschikbaar)

De Roger X  moet een serienummer van 1744xxxx of hoger hebben om compatibel te zijn en geïnstalleerd te worden op het Marvel hoortoestel

V: Wat is Roger™ technologie?

A: Roger technologie biedt verbeterd spraakverstaan in lawaai en op afstand. De stem wordt door de Roger microfoons opgevangen met een hoge signaal/ruis-verhouding en in het hoortoestel gerenderd met een versterking die dynamisch aan het omgevingslawaai wordt aangepast.

V: Heeft RogerDirect in Phonak Marvel hoortoestellen een serienummer?

A: Nee.

RogerDirect is een functie van het Marvel hoortoestel. Het serienummer  is uitsluitend beschikbaar op hardware (bijv. Roger X) en noodzakelijk om de Roger ontvanger  op Phonak Marvel hoortoestellen te installeren.

RogerDirect en Roger installatie via Roger X

V: Wat is Roger X?

A:  Roger X is een universele Roger ontvanger die aan elk hoortoestel, spraakprocessor van cochleaire implantaten en BAHA (Bone Anchored Hearing Aid) kan worden gekoppeld die over direct audio input (DAI) of een driepins Eurostekker beschikt.  Roger X kan ook worden gebruikt om draadloos een Roger ontvanger op een Marvel hoortoestel te installeren via de Roger Installer.

V: Hoe weet ik of Roger X rechtstreeks een Roger ontvanger kan installeren op een Phonak Marvel hoortoestel?

A:  Elke Roger X met een serienummer waarvan de eerste vier cijfers 1744 of hoger zijn, kan worden gebruikt om de Roger ontvanger  op een Phonak Marvel hoortoestel te installeren.

Als visuele indicator is de kleur van Roger X champagne.

V: Wie kan Roger op Phonak Marvel hoortoestellen installeren?

A: Audicien, schoolaudioloog, schoolmedewerkers

V: Kan een Roger ontvanger die op een Phonak Marvel hoortoestel is geïnstalleerd, verwijderd worden en op een lege Roger X worden geïnstalleerd?

A: Ja.

V: Kan een Roger X met een Roger ontvanger voor een ander hoortoestel worden gebruikt via DAI (Digital Audio Interface)?

A: Ja.

V: Wat is een lege Roger X?

A: Een lege Roger X wil zeggen dat een Roger ontvanger op een Phonak Marvel hoortoestel is geïnstalleerd en geen Roger meer bevat.

V: Kan ik een lege Roger X gebruiken via een audioschoen of een driepins Eurostekker (DAI)?

A: Nee.

Een lege Roger X kan geen Roger signaal ontvangen.

V: Hoe weet ik of een Roger X leeg of vol is?

A:  De audicien, schoolaudioloog of schoolmedewerker gebruikt de Roger Installer.

a)  Vol: Het indicatorlampje bovenop  de Roger Installer brandt GROEN, wat aangeeft dat de Roger ontvanger zich op de Roger X bevindt.

b) Leeg: Het indicatorlampje bovenop de Roger Installer brandt niet.

RogerDirect en Roger installatie via Roger X

V: Kan een Roger X worden gebruikt om Roger op meer dan één Marvel hoortoestel tegelijk te installeren?

A: Nee.

Zodra deze op een Phonak Marvel hoortoestel is geïnstalleerd, is de Roger X leeg.

V: Het Phonak Marvel hoortoestel waarop Roger is geïnstalleerd via Roger Installer is verloren of beschadigd geraakt. Wat moet ik doen?

A: De plaatselijke Phonak Verlies en Schade voor Phonak-apparaten verschillen van land tot land. Raadpleeg het gedeelte Phonak Verlies en Schade in Phonak Kosten en Beleid voor meer informatie over voorwaarden, kosten en dekking.

Over het algemeen kunnen  de Roger X ontvanger en het defecte hoortoestel worden geretourneerd aan Phonak indien de juiste formulieren zijn ingevuld. Een nieuw of gerepareerd Marvel hoortoestel wordt teruggestuurd met een nieuwe Roger X ontvanger, op basis van Phonak Verlies en Schade.

V: Kan ik de Phonak Remote app gebruiken om te controleren of Roger op mijn Marvel hoortoestellen is geïnstalleerd?

A: Ja.

Zorg dat de app is gekoppeld aan de Marvel hoortoestellen.

1. Selecteer 'Mijn programma's' in de lijst.

2. Selecteer  'Mijn Roger' in de lijst.

3. De status van de Roger installatie voor het linker en rechter  Marvel hoortoestel wordt weergegeven.

V: Ik heb een proefexemplaar van Phonak Marvel hoortoestellen. Kan de Roger ontvanger op het proeftoestel worden geïnstalleerd?

A: Ja.

Q: Wat gebeurt er als de audicien, schoolaudioloog of de schoolmedewerker probeert om een Roger ontvanger op een Marvel hoortoestel te installeren wanneer de Roger ontvanger al geïnstalleerd is?

A: Het rode ledlampje van Roger Installer wordt weergegeven.

V: Is het mogelijk om beide opties voor de Roger ontvanger (02 en 03) op dezelfde Phonak Marvel hoortoestellen te installeren?

A: Ja.

V: Kan een Roger ontvanger (03)-optie worden verwijderd en op een lege Roger X 02-optie worden geïnstalleerd?

A: Nee.

De functionaliteit van de 03-optie van Roger ontvanger  kan alleen op een Roger X 03-optie geïnstalleerd worden.